13 Temmuz 2013 Cumartesi

Pretty Little Liars: Kitapta Olan Olaylar


Bu etkinliği yapmadan önce Sasha Pieterse'nin yeni şarkısını dinlemenizi tavsiye ederim. Çok tatlı.


#KitaptaOlanOlaylar

-Kitaplarda Spencer sonradan uyuşturucu bağımlısı oluyor.

-9. Kitapta Hanna fotoğrafçı olduğunu iddia eden bir adama açık saçık fotoğraflarını çektiriyor.

-9. Kitapta fotoğrafları çeken adam Hanna'ya şantaj yapıyor. Hanna babasından 10.000 $ çalıyor ve babasının bir çalışanını suçluyor.

-Ayrıca kitapta Lucas ve Hanna çıkıyor.

-9. Kitapta Emily'nin Isaac adlı sevgilisinden hamile kaldığını öğreniyoruz.

-9. kitapta Spencer'ın annesi Spencer'ın yaşında çocuğu olan bir adamla nişanlanıyor. Spencer üvey kardeşinden hoşlanmaya başlıyor; ama onun gay olduğunu öğreniyor.

-9. Kitapta Aria Noel Kahn'la çıkıyor.

-10. Kitapta Aria, Noel ile ayrıldığında, Ezra'ya e-mail atıyor ve buluşuyorlar.

-10. Kitapta Ezra'nın Aria hakkında bir kitap yazdığını öğreniyoruz.

-8. kitabin sonunda A olayı sonuçlanıyordu ve kızlar A'dan ve Alison'dan kurtuluyordu. Ama 9. kitapta A mesajları yeniden başlıyor, 10. kitapta da devam ediyor.

-9. kitapta kızlar A'dan kurtulduklarından emin bir şekilde Jamaica'ya tatile gidiyorlar. Tatilde Alison'a ürkütücü bir şekilde benzeyen Tabitha isimli bir kızla tanışmışlardı. Bu kızın Alison olduğunu düşünüp onu bir binadan aşağı itip, öldürüyorlar.

Her okuduğumda bir öncekinden daha da tırsıyorum. Şu anda Türkçe'ye çevrilmiş kitaplar: Sevimli Küçük Yalancılar, Kusursuz, Mükemmel, İnanılmaz, Acımasız, Tehlikeli, Kalpsiz ve Sahtekar. Bunların hepsini okudum. Martı Yayınları'ndan alabilirsiniz. Ya da bir sonraki kitap fuarını bekleyin; çünkü çoğunu oradan aldım. Ayrıca kitapta Toby ve Mona ölüyor. Mona, Spencer'la uçurumda boğuşurken ölüyor. Toby ise  Alison'ı kitapta gerçekten gözetliyor. Alison onu bir gün onları gözetlerken yakalıyor ve ona bir ders vermek istiyor. Toby o sıralarda fişeklerle ilgilendiği için Alison arkadaşlarıyla ağaçevine bir fişek ateşlemeyi planlıyor. Alison aşağı inip fişeği ateşleyecekken Toby'nin üvey kardeşi Jenna'yı taciz ettiğini görüyor bu yüzden fişeği yanlışlıkla (bilerek) Jenna'ya atıyor. (Aslında kitapta Jenna ile bu olayı planlamışlar.) Toby bunu görüp "Senin yaptığını gördüm." diyor. Alison ise şantaj yaparak "Ben de senin yaptığını gördüm." diyor, bu yüzden Toby suçu itiraf edip bir ıslahevine gönderiliyor. Alison'ın cesedi bulunduktan sonra cenazeye katılıyor ve bu olay onu bir numaralı şüpheli yapıyor. Emily'yi de erkek arkadaşı Ben'den kurtardıktan sonra arkadaş oluyorlar. Emily erkeklerden mi kızlardan mı hoşlandığına karar veremese de daha sonra sevgili oluyorlar.  Foxy gecesi Toby eski anıları hatırlıyor ve Alison hakkında ürkütücü biçimde konuşuyor. Emily bundan korkarak arabadan inip evine kaçıyor. Toby ne kadar ısrar etse ve yalvarsa da onu evine almıyor. Sabahleyin cesedi bir intihar mektubuyla birlikte bulunuyor ve suçsuz olduğu böylece ispatlanıyor. Yani bunlar spoiler değil. Olma ihtimali çok düşük. Filmin yönetmeni kitaplardan gitmeyeceğini söyledi. Bana kitaplardan çok sapıyor gibi geldi. Ayrıca hala kitaplarda olan olaylara inanamıyorum. İnşallah hemen onuncu kitap da basılır. Bu linkten bakarsanız tüm kitapları görebilirsiniz. Tık! Adlarını çevirirsek: Alison'un Sevimli Küçük Yalancıları, Sevimli Küçük Yalancılar, Kusursuz, Mükemmel, Güvenilmez, Sevimli Kirli Sırlar (ara kitap), Kötü, Katil, Kalpsiz, Aranıyor, Bükülmüş, Acımasız, Çarpıcı, Yakılan, Ezilmiş. Adları bile korkunç! Size pazartesiye kadar yazamayacağım, sadece yorum yapabilirim. Yazlığa gidiyoruz. Herkese iyi haftasonları!

Öptüm.

26 yorum:

  1. Ama bunlar fazla ürkütücü! Yok yok dizi kesinlikle daha iyi.Dizide bunlar olsa... :D. Burada kızlar resmen katil :D.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Ara kitap "Sevimli Küçük Sırlar"ı da aldım. Biraz ürkütücü :D.

      Sil
  2. Sevimli Küçük Sırlardan sonraki kitaplar Türkiye de yayımlandı mı yayımlandıysa nerden bulabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayımlandı. Martı Yayınları'ndan takip ediyorum ben, D&R'de bulabilirsin. Ama bulamazsan -ki sanmıyorum- internetten sipariş et.

      Sil
  3. bu film hangi kanalda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FoxLife'de, ama maalesef herkeste yok. Ben "yabancidiziizle" sitesinden takip ediyorum.

      Sil
  4. kitapları sırasıyla söyler misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de yayımlanan kitaplar sırasıyla: "Sevimli Küçük Yalancılar, Kusursuz, Mükemmel, İnanılmaz, Acımasız, Tehlikeli, Kalpsiz ve ara kitap olan Sevimli Küçük Sırlar" sonuncuyu okumasan da olur. Ama gerçek sıralamasını istiyorsan: "Alison'un Sevimli Küçük Yalancıları, Sevimli Küçük Yalancılar, Kusursuz, Mükemmel, Güvenilmez, Sevimli Kirli Sırlar (ara kitap), Kötü, Katil, Kalpsiz, Aranıyor, Bükülmüş, Acımasız, Çarpıcı, Yakılan ve Ezilmiş" Yabancı kitaplarını buradan da görebilirsin: "http://images.wikia.com/prettylittleliars/images/0/07/Pretty_Little_Liars_Novels.png"

      Sil
  5. a nın kim olduğu kitapta yazmıyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyor, fakat Mona'dan sonrasında çevrilmiş kitaplarda daha belli değil.

      Sil
  6. Bidakine lütfen A kim onu yaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. *Spoiler*

      İlk Mona idi, ama sonra biri oyunu ondan çaldı.

      Sil
  7. arkadaşlar a alison ve alison onlara oyun oynuyo alison katilini bulmaya çalışıyo ama bulamadan hapise giriyo katilini kızlar bulyo ama kim bilmiyorum

    YanıtlaSil
  8. Turkiyede 8 kitabi cikti diger kitaplarda cikicak mi? Birde bu serinin son kitabini yazmis mi sanirim seri 13 kitaptan olusuyo son kitabi basilmis mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette çıkacak, her yıl sonraki kitabın çevirisi Martı Yayınları aracılığıyla basılıyor.
      Son kitabını yazmamış.

      Sil
  9. şimdi sonuç olarak A kim alison diyorsunuz ama alison katilini bulmaya çalışıyor diyorsUNUZ.yani alisonun ruhumu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçmalıyorsunuz. "A" Alison falan değil, kim dedi onu?

      Sil
  10. A'nın Alison olmadığını herkes biliyor. Ayrıca ben "kitaptan" bahsediyorum.

    YanıtlaSil
  11. alisona neler oluyor peki nasıl öldürülmüş kitapta yazıyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 9. kitaba kadar okursan, her şeyi öğreneceksin.

      Sil
  12. A nin kim oldugunu biliyorsunuz bizede diyebilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizide "şimdilik" A belli oldu. Araştırırsan bulabilirsin. Spoiler vererek okuyucalarımı rahatsız etmek istemem.
      Kitap ise hala devam ediyor.

      Sil
  13. A kimse biliyosunuz bunu bizede deyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstte de dediğim gibi, dizide "şimdilik" A belli oldu. Araştırırsan bulabilirsin. Spoiler vererek okuyucalarımı rahatsız etmek istemem.
      Kitap ise hala devam ediyor.

      Sil
  14. İki farklı formda pll kitabı var ben martı yayınlarıyla başladım ve diğer yayınla devam etsen sorun olur mu yoksa aynı mıdır

    YanıtlaSil